Hoe zware bestanden verzenden?
U kan kleine digitale bestanden met mail verzenden naar sales@dok13.be . Grote documenten worden verzonden via WeTransfer. Gelieve deze link te gebruiken: Link WeTransfer. Gelieve steeds alle gegevens mee te leveren zoals: naam, firmanaam, adres, telefoonnummer, email, BTW-nummer
Hoe bestanden aanleveren belettering?
Documenttype: Aanleveren in Adobe Illustrator EPS in vectoren (lijnen). Documentinformatie: Geef uw aan te leveren .eps een duidelijke omschrijving. Lettercontouren: Zet alle tekst naar contour en vermeldt het gebruikte lettertype. Lijndikte: Lijndiktes kunnen niet worden gesneden, gebruik daarom voor lijnen de padomtrek. Verloop: Geen verloop en geen geimporteerde bestanden gebruiken. (indien uw logo of tekst een verloop heeft (bijv. van de kleur lichtblauw naar donkerblauw) dan zullen wij dit printen). Algemeen: - Vermeld de gewenste kleuren voor de belettering - PMS kleuren worden benaderd in snijvinyl of 4-kleuren print - Geef aan welke schaal is gebruikt. - Uw bestanden kunnen aangepast worden door een vergoeding van  € 60/u.  
Hoe bestanden aanleveren groot formaat?
Aanleveren als pdf of EPS-bestand op ware grootte. Kies hierbij de maximum kwaliteit. Voor werk van max 2 viekante meter: - op 100% minimaal 150 dpi. - groter werk: op 10% - 600 dpi. Er kan aangeleverd worden in zowel CMYK (Euroscale coated) als RGB (Adobe RGB 1998). Om een zo groot mogelijk kleurenspectrum te handhaven raden wij een CMYK-kleurmodus aan. Bij GRAPH-XL wordt er steeds met CMYL inkten gedrukt. U kunt gebruik maken van PMS-kleuren. Echter worden deze steunkleuren in onze high-end RIP’s volgens de "digitale kleurenwaaier” van Pantone omgerekend naar CMYK. Wel opletten dat sommige kleuren een groot kleurverschil geven. Algemeen: - Maak altijd van fonts in lettercontouren en geplaatste beelden embedden - Voorzie steeds 3 à 5mm afloop - Geef aan welke schaal is gebruikt - Monitorkleuren zijn geen printkleuren - Een kleurenprint uit uw printer is niet geschikt voor ons om te gebruiken als kleurenreferentie - Simulatie op de printer van uw pantone-kleur kan bij benadering. Hierbij betaald u € 25/per kleur.
Verhouding lettergrootte en afstand
Dikwijls krijgen we de vraag over de verhouding van het lettertype en de leesafstand. Een vlug rekenmiddel is de afstand/3. Wij houden rekening met volgende: 1-15m: 3cm| 15-30m: 7cm| 30-45m: 9cm| 45-60m: 13cm| 60-75m: 16cm| 75-90m: 18cm| 90-105m: 22cm| 105-125m: 25cm| 125-150m: 31cm| 150-180m: 37cm| 180-210m: 43cm| 210-245m: 50cm|  245-275m: 56cm| 275-300m: 60cm|            
Wat zijn de levertijden van DOK13?
De gemiddelde levertijd is 4 werkdagen. Wel is de levertijd afhankelijk van het soort product en volume. Bij lichtreclame, grootformaat en belettering is het afhankelijk van het soort product en uw wensen.
Het product waar ik op zoek naar ben staat niet op uw website?
Indien u het product of dienst waar u naar op zoek bent niet op onze website kunt vinden raden wij u aan om contact op te nemen. Wij zullen u dan altijd een gepaste oplossing aanbieden.
Hoe bestanden aanleveren stickers?
Aanleveren als pdf, JPEG of EPS-bestand op ware grootte. Kies hierbij de maximum kwaliteit. - op 100% minimaal 150 dpi. - groter werk: op 10% - 600 dpi. De stickers worden gesneden per stuk of op stickervel. Indien er geen keuze gemaakt is bij bestelling (afhankelijk van formaat en hoeveelheid), zal DOK13 opteren voor de beste keuze naar zijn ervaring. Indien niet op voorhand besproken of vastgelegd, kan DOK13 hier niet verantwoordelijk voor gesteld. Er kan aangeleverd worden in zowel CMYK (Euroscale coated) als RGB (Adobe RGB 1998). Om een zo groot mogelijk kleurenspectrum te handhaven raden wij een CMYK-kleurmodus aan. Bij GRAPH-XL wordt er steeds met CMYL inkten gedrukt. U kunt gebruik maken van PMS-kleuren. Echter worden deze steunkleuren in onze high-end RIP’s volgens de "digitale kleurenwaaier” van Pantone omgerekend naar CMYK. Wel opletten dat sommige kleuren een groot kleurverschil geven. Algemeen: - Maak altijd van fonts in lettercontouren en geplaatste beelden embedden - Voorzie steeds 3 à 5mm afloop - Geef aan welke schaal is gebruikt - Monitorkleuren zijn geen printkleuren - Een kleurenprint uit uw printer is niet geschikt voor ons om te gebruiken als kleurenreferentie - Simulatie op de printer van uw pantone-kleur kan bij benadering. Hierbij betaald u € 25/per kleur.
Hoe bestanden aanleveren Folies (snijf-, glas-, zandstraalfolie)?
De bestanden worden aangeleverd vectorieel (esp of ai). Opgelet: lijndiktes kunnen niet worden uitgesneden en moeten worden omgezet naar snijbestanden. Zorg er ook voor dat de lettertypes omgezet zijn naar lettercontouren. Gelieve in het bestand te vermelden indien u op schaal aanlevert (1/10). Indien u niet beschikt over een vectorieel programma, gelieve te kiezen voor standaardlettertypes. DOK13 zet de tekst om naar vectoren. DOK13 heeft een 15-tal standaardkleuren. Indien u een andere snijfolie wenst, wordt er min. 5 lopende meter aangerekend. De kleuren kunnen bij DOK13 gekozen en bekeken worden. DOK13 kan de folies komen plaatsen. Dit dient aangevraagd te worden. Na goedkeuring offerte wordt er geplaatst op de afgesproken datum.